Det er både nemt og billigere at købe online

Online handlen vækster under Corona, fordi vi har været nødsaget til at blive hjemme. Da alt lukkede ned, var der ikke mulighed for at tage på shoppingture, men det har altså ikke afholdt os fra at udleve vores trang – fx dette site har efterlevet danskernes behov for de gode tilbud online.

Under corona udsprang sig nogle nye bølger, netop fordi alle var fælles om at opholde sig derhjemme. Man blev nødt til at finde på nye tiltag, man kunne fylde sin dag med for ikke at blive rastløs.

Især den unge generation brugte dagens timer på tiktok, men selvom man kunne tænke, at det ville være dårlig tidsfordriv, så bidrog det faktisk til at få rørt sig i en indelukket tid. For især dansene blev taget ind i hjemmene, og der blev lært koreografi efter koreografi. En anden tendens, der også opstod, var at strikke. Mange fandt strikkepindene frem og købte opskrifter på sweatre og veste i alle afskygninger og farver. Denne bølge er også fulgt med efter, og i gadebilledet ser man folk gå med sweatre fra de populære opskriftssider – og det er altså både nemt og billigt!

Nyt syn og mere tid

Mange mennesker gik sågar i gang med den store revurdering af eget hjem. Først og fremmest fordi at tiden var til at give sig i kast med disse store projekter, men lige så meget fordi at man gik hjemme hele tiden og kunne stirre sig sur på det gamle køkken eller den slidte sofa. Så selvom at man ikke kunne tage ud til de forhandlere, man normalvis kunne aflægge besøg hos, så mindskede det altså ikke danskernes behov for forbrug. Der blev også foretaget mange gør-det-selv-projekter rundt omkring, da tiden skulle bruges på noget mere fornuftigt end bare at læne sig tilbage i sofaen.

Corona har været sundt for selvindsigten

Den tid, de fleste er blevet givet i denne krise, har for mange været en øjenåbner. For de fleste, arbejdende mennesker, har det været en kæmpe kontrast at gå fra den høje puls til mere tid og rum til fordybelse. Vigtigt for mange, har været pladsen og rummet til at kunne omfavne sine medmennesker. Denne tid har sat den daglige tilværelse i perspektiv, og det er måske gået op for mange, hvor vigtige alle andre elementer i ens liv er, og at det ikke kun handler om at arbejde sig selv træt og gammel.