Få råd til renovering af dit hus

Er dit hjem rodet og uoverskueligt? Har du svært ved at finde dine ting, når du skal bruge dem? Mangler rummene personlighed og karakter? Så er det på tide, at du begynder at overveje, hvad du kan gøre ved indretningen derhjemme.

En renovering kan imidlertid være en dyr omgang, og derfor har vi her samlet vores bedste tips til, hvordan du får råd til at give dit hus en overhaling.

Lav en liste med dine ønsker

Før du for alvor føler dig hjemme, skal dit hjem være både praktisk og pænt. Det nytter ikke noget, at du har indrettet med smukke møbler og fine, personlige genstande fra din barndom eller eksotiske ferier, hvis rummet ikke udfylder de funktioner, du har brug for.

Med andre ord skal form og funktion gå op i en højere enhed, ellers bliver de dekorative elementer til en irritation i stedet for en fryd for øjet. Når du først har besluttet dig for, at der skal ske noget med dit hjem, kan det måske være lidt uoverskueligt at tage en beslutning om, hvad det konkret skal være.

Det er en god idé at lave en liste, hvor du skriver ned, hver gang du bliver irriteret over et eller andet i det pågældende rum. Hvis det er entreen, bliver du måske stresset over, at du ikke kan finde dine nøgler, eller at dine vanter ligger et sted uden at have en fast plads.

På den måde får du en liste med helt konkrete problemer, du skal have løst, og det bliver meget nemmere at gå i gang med renoveringen.

Fastlæg et budget

Når du først har fundet ud af, hvad dine rum skal indeholde, skal du i gang med selve renoveringsprocessen. Her varierer budgettet meget, alt efter hvilke(t) rum du kaster dig over, og hvor meget du vil give dig i kast med. Udskiftning af fliser i brusekabinen er selvsagt lidt hårdere ved budgettet end en ny knagerække.

Det kan gå hårdt ud over husholdningsbudgettet, hvis alle pengene trækkes derfra, og derfor har vi samlet nogle gode bud på, hvordan du ellers kan få råd til at lave lidt om derhjemme.

Tag på loppemarked

Det første tip er godt på flere måder, da du både tjener penge og samtidigt får ryddet op, så du slipper af med det unødvendige rod.

Gå alle dine ting igennem, og sælg de ting, du ikke bruger eller bryder dig om længere. Det gælder både tøj, men også de ekstra suppetallerkener, du har til at stå inde i køkkenskabet. Når du har kigget alle dine ting igennem, har du med garanti en stor bunke af ting, som ikke længere vil have til at fylde og rode i dit hjem.

De skal selvfølgelig sælges videre til nogle andre, som kan få glæde af dem. Hvis du har mange ting, der fylder meget, kan du med fordel vælge at tage på loppemarked og komme af med meget af det hurtigt. Har du mindre og mere kostbare ting, som skal videre i systemet, kan du sætte dem til salg på nettet.

Omvendt gælder det selvfølgelig også, at du kan tage på loppemarked eller i genbrugsbutik, når du skal finde de ting, du mangler til dit hjem.

Gør det selv

En anden metode til at få bedre råd til renoveringen er at lave så meget som muligt selv. Hvis du ikke er en ferm håndværker, kan du overveje at betale en professionel for at bruge et par timer på at instruere dig i, hvordan opgaven skal klares, så du til sidst kan klare det alene.

Det giver både et personligt præg og mindsker budgettet væsentligt. Som en absolut sidste udvej kan du vælge at optage et forbrugslån, når du skal renovere dit hjem. Det bør dog være den allersidste udvej, og du skal være helt sikker på, at du har råd til at betale lånet tilbage. Læs mere om forbrugslån her.