Få skiftet kobling inden det er for sent

Har du manuelt gear i bilen, har du brug for en kobling. Den forbinder omdrejningskraften fra motoren til hjul, hvor den forbinder flere roterende aksler, ligesom den altså sørger for, at motor og gear snakker sammen.

Kort sagt betyder det, at din bil ikke kommer langt eller er sikker, hvis din kobling står af.

Derfor kommer vi her med 4 symptomer, så du kan fange det hele i opløbet, så du efter artiklen kan finde frem til en pris på udskiftning af koblingen, hvis det står slemt til – ellers ved du, hvad du skal holde øje med.

Symptom 1 på defekt kobling:

Denne oplever du tydeligt, fordi her vil du have svært ved at træde koblingen i bund, ligesom det ikke er helt nemt at skifte gear. Oplever du det, har du en slidt kobling, og så er det bare med at få udskiftet koblingen.

Symptom 2 på defekt kobling:

Her vil der komme nogle underlige lyde fra motoren. Måske vil de skiftevis være høje og lave, og det sker uden, at du faktisk bruger koblingen.

Symptom 3 på defekt kobling:

Her oplever du besværligheder med at skifte gear, og det larmer endda, når du gør det – en træls og skærende lyd. Det kan meget vel være et tegn på en ødelagt kobling.

Symptom 4 på defekt kobling:

Du kender din bil som din egen bukselomme, men ved dette symptom får du pludselig svært ved at finde koblingspunktet, og bilen hopper måske ud af gear fra tid til anden.

Hold godt øje med disse symptomer, for så vil det måske være tid til en udskiftning af koblingen og dermed tid til at finde en god pris på dette. Det er umuligt at køre med, og det ødelægger din køreoplevelse.

Vil du læse mere om udskiftning af kobling og priser på det, så har JP.dk bragt en spændende artikel.