Flyt sammen med en partner med de samme værdier som dig

Når vi leder efter en af dele vores hverdage og liv sammen med, leder vi ikke nødvendigvis efter en, der har alle de samme interesser, humør eller humor som os selv. Her må der gerne være en forskel, så vi kan lære af hinanden, og så vi kan udvikle os sammen.

Værdier er dog svære at ændre på. Det skyldes, at værdier er en af grundstenene for vores identitet-opfattelse. Derfor leder man som oftest efter personer, der grundlæggende har de samme værdier som én selv – eller i hvert fald nogle værdier, der så vidt som muligt ikke skrider i direkte karambolage med vores egne.

Når man flytter i hus eller i lejlighed, er dette især vigtigt. Her kommer man nemlig ud for mange hverdagsting og småskænderier, der som oftest har rod i værdisættene.

Men hvordan finder man disse personer på det store datingmarked? Når man møder dem, er det forholdsvis let at mærke, om ens værdier stemmer overens. Men hvordan får man istandsat dette møde?

Find din date via online dating

Online dating kan i dag bruges til rigtig mange ting. Hvad end du leder efter en russisk kvinde, ukrainske kvinder eller blot danske mænd, så er de at finde online. Og selv om man ikke skulle tro det, så er det altså muligt at gå direkte efter et specielt værdisæt online. Du skal blot lære at afkode dem.

Der findes blandt andet sider for akademikere i gode jobs. Her kan du gå ud fra, at de ikke kun er veluddannede og intelligente, men også at de mener, at deres partner også skal være det. Det er altså personer, der højst sandsynligt sætter stor værdi i en høj uddannelse og de eftertragtede jobs.

Ofte sker dette helt uden, vi behøver at tænke over det. For vi melder os også ind på diverse datingsider, baseret på, om vi synes, de stemmer overens med vores egne værdier. Det sker, helt uden vi lægger mærke til det.

Find din date til de vigtige begivenheder

Vil man gerne gå mere direkte til værks, så kan man også finde en date ved at komme ud af huset. Her kan man for eksempel opsøge nogle af de begivenheder, der tiltrækker personer med et specielt værdisæt.

Du kan for eksempel godt regne med, at dem der står til velgørenhedsarrangementer og deler saftevand ud, sætter sociale sammenkomster højt, ligesom de har stor empati for andre mennesker i nød. Leder du efter en date, der matcher disse værdier, så kan du altså opsøge disse arrangementer og blive en del af dem selv. Så er du næsten sikker på at møde nogle, der minder værdimæssigt om dig selv.

Det samme gælder klimamarchs og andre politiske begivenheder. Politik er et område, hvor værdier spiller en rigtig stor rolle. Her er det tydeligt at se, hvordan personer vægter så noget som socialitet, økonomi, frihed og bæredygtighed.

Mangler du en partner i dit nye hus? Så sørg for at finde en, der matcher dine egne værdier!