Nyt hjem med 4 nemme tiltag

Hvis du nogensinde har drømt om et nyt hus eller en ny lejlighed, så er du bestemt ikke den eneste.

For mange kan der dog både være økonomiske, tidsmæssige og ikke mindst arbejdsmæssige forhold, som bevirker, at et boligskift ikke umiddelbart er et realiserbart scenarie.

Fortvivl dog ikke, for selv en gammel diamant kan slibes, hvorved den vil skinne som ny. Med andre ord findes der en lang række ting, du kan gøre for at give dig selv følelsen af fornyelse, uden at det nødvendigvis medfører et boligskift.

I følgende artikel følger 4 indretningsmæssige overvejelser, som vil få dit hjem til at føles som nyt. Rigtig god læselyst.

Læs også denne artikel: Vejledning og fifs til opsætning af gipsvæg

Mal lofterne og de oversete områder

Det er måske sjældent bevidst, at du går og kigger op, og ofte er du sandsynligvis mere opmærksom på visuelle indtryk placeret i øjenhøjde rundt omkring dig.

Mange tænker derfor ofte kun på at male væggene, når de ønsker at skabe et nyt indtryk i hjemmet, men ved kun at fokusere på væggene fuldendes det visuelle indtryk ikke, og derfor er det ofte oversete råd også, at en ny loftfarve kan ændre rummets udseende markant, uanset om denne farve matcher væggene, eller om du vælger en helt separat farve til loftet.

Du kan tilmed overveje, om du vil male fodlisterne og dørkarmene i en ny farve, da disse oversete områder også vil bidrage til en følelse af fornyelse i rummet.

Opsæt en ny væg og skab flere rum

I mange mindre hjem er spisestuen og stuen ét og samme rum, men en nem måde at gentænke dette set up er ved at opstille en ny væg, der enten helt deler eller som minimum adskiller de to rum, hvorved rummet kan opdeles efter formål.

Umiddelbart virker det som et stort arbejde at støbe en helt ny væg i beton, og på den baggrund kan det ofte være en nemmere, billigere og mindre permanent at opstille en gipsvæg.

Hvor beton ofte er et krævende materiale at arbejde med både i forbindelse med opstilling og nedtagning, så kan gips i de fleste tilfælde fungere som en ganske udmærket og formålstjenlig erstatning, der også reducerer din arbejdsbyrde i forbindelse med opdeling af rum og lokaler.

Folie eller ombetrækning

En anden måde hvorpå du kan præge dit hjem i en sådan retning, at det føles som en ny bolig, er ved at ændre den visuelle fremtræden på nogle af elementerne.

For eksempel kan folie på køkken- eller badeværelsesskabene give rummet en hel ny og frisk følelse, hvilket potentielt set også kan skabe en kontrast til rummets andre elementer.

I forlængelse heraf kan det også være en oplagt mulighed at ombetrække møblementet, herunder sofa, stole og skamler.

For mange boligejere skiftes møblementet sjældent, medmindre det går i stykker, hvorfor det valgte interiør måske fremstår i farver og materialer, som var moderigtige tilbage i midten af 90’erne, hvorved en modernisering af disse elementer hurtigt vil give dig opfattelsen af, at du befinder dig i en praktisk talt ny bolig.

Omrokér og skab nye rum

For mange personer ændres behovene for plads og pladsudnyttelse igennem årene, og det kan eksempelvis være, at dit teenagebarn netop har forladt reden, hvorved du nu står med et helt nyt lokale i hjemmet, som du ikke tidligere kunne disponere over, hvorfor du nu står med det store spørgsmål ”hvad gør jeg nu med dette rum?”

Her kan det være værd at overveje, om der skal flyttes rundt på værelserne, så stuen måske flyttes ind på det netop forladte værelse, idet der således opstår mulighed for at skabe en større spisestue eller alternativt at afsætte rummet til et specifikt formål – og hvem har ikke drømt om et rum specielt til hobbyen, hvad end det er computerspil, patchwork eller noget helt tredje?

At se sin teenager flyve fra reden behøver derfor ikke at være udelukkende negativt, og det handler som i så mange andre aspekter af livet om at finde det positive frem. Så lad blot fantasien få frit løb!

Med disse fire råd til fornyelse i dit hjem håber vi, at du har fået mod på at lade inspirationen og kreativiteten få frit spil. Hjemmet er trods alt værd at prioritere!