Skab den perfekte julestemning i hjemmet

Når julen nærmer sig, skal der gerne hygges igennem derhjemme. Det er en tid, hvor vi gør lidt ekstra ud af at være sammen med dem, vi kan lide og at hygge os med venner og familie.

Der skal gøres klar til jul i hjemmet, og derfor får du her en guide til at skabe den perfekte julestemning.

Find julemusikken frem

Der er ikke noget, der skriger jul som julemusik i lange baner. Når man først hører Last Christmas i radioen, ved man, at julen for alvor er på vej, og selvom mange elsker at hade julemusik, kan det altså alligevel noget. Når den helt rette julestemning skal sættes derhjemme, er de søde juletoner derfor heller ikke til at komme udenom.

Sørg derfor for at finde den absolut bedste playliste med julesange på din telefon, eller lav én selv. Du kan også finde gamle cd’er frem, hvis du er så heldig at have sådan nogle liggende, og så blot lade dem ligge ved anlægget, så du er klar til at smide dem på, så snart chancen byder sig. Er du en af julekalenderentusiasterne, vil du helt sikkert også elske at skråle med på sangene fra Vinterbyøster, Jul i Valhal og Nissebanden.

December er netop måneden, hvor man gerne må finde ind til sit indre barn igen, og det er en mulighed, der er værd at gribe.

Pynt i lange baner

For at julefreden rigtig kan sænke sig, skal der også gerne pyntes op derhjemme. Du har nok en del julepynt, som får lov til at komme frem år efter år, og sandsynligvis har meget af det faste pladser. Find derfor din julepynt frem, og brug en dag på at pynte hele hytten op. På den måde er du rigtig klar til at jule derudad, og hvis du ovenikøbet sætter førnævnte julemusik på anlægget på samme tid, er den helt i hus.

Julepynt

Skal du også selv ”pyntes op” til jul, kan du investere i en fin og sjov julesweater, som både holder dig varm og i dit hyggelige hjørne. Der er masser af forskellige modeller på markedet – nogle er meget afdæmpede og klassiske, mens andre er sjove og spraglede, så der er lidt for enhver smag. Er du interesseret, så se dem her, og find din nye yndlingstrøje.

Med en julesweater kan du umuligt undgå at komme i julehumør, og at den samtidig holder dig varm er blot et plus. Brug den også til juleafslutningen eller som en sjov gimmick til julefrokosten på arbejdspladsen.

Den søde duft af jul

Julen har en helt særlig duft, og den er slet ikke til at tage fejl af. Vil du gerne have endnu mere af den slags, er der heldigvis en del ting, du selv kan gøre.

Eksempelvis kan du pynte med velduftende sager. Et godt bud er at finde store, flotte appelsiner og sætte nelliker i dem. Det spreder en helt særlig juleduft, og hvis du sætter et silkebånd rundt om og hænger dem op, er de samtidig dekorative. Den særlige juleduft kan du også opnå med hjemmebag.

Hvis du har tid, kan du derfor smutte en tur i køkkenet og bikse en omgang klejner eller vaniljekranse sammen. Det er hyggeligt og spreder duften af jul i hele huset. Derudover smager det selvfølgelig godt, så der er faktisk mange gode grunde til at bruge lidt tid i selskab med diverse køkkenredskaber.

Hvis I er flere, der gør det sammen, får I samtidig en god dag ud af det, så saml familie og venner, og byd sammen julen velkommen med hjemmebag.